Culorile alimentelor îți afectează pofta de mâncare! Cum? Iată ce spun specialiștii

Monday, 07 May 2018, 13:37 Sursă: REALITATEA.NET

Culorile alimentelor au un efect surprinzător asupra poftei de mâncare. Află ce spun speciliștii, ce impact au nuanțele alimentelor asupra poftei de mâncare și cum le poți folosi în avantajul tău.

Adaugă părerea ta

Specialiștii sunt de părere că legătura dintre culorile alimentelor şi pofta de mâncare este una foarte puternică. Astfel, mirosul și gustul mâncării activează neuronii din zona hipotalamusului, inducând senzația de foame.

Conform clickpentrufemei.ro, alimentele de culoarea roșie sunt fortifiante, așa că ele stimulează presiunea sângelui și stimulează pofta de mâncare. Cu toate acestea, nu trebuie să le așezi pe o farfurie albă. Pune mâncarea într-o farfurie roșie deoarece acest truc te ajută să mănânci mai puțin. Așadar, alimentele roșii stimulează foamea, însă mâncatul lor dintr-o farfurie roșie o suprimă, în comparație cu o farfurie albă sau de orice altă nuanță.

Nuanțele de galben pot induce pofta de mâncare, așa cum culoarea este cunoscută pentru faptul că îmbunătățește starea de spirit. Galben este o culoare stimul pentru alimentație, ea fiind asociată cu energie și fericire.

Verdele este asociat cu alimentele sănătoase, mai ales cu legumele și ierburile aromatice. Alege să folosești farfurii verzi pentru a face întotdeauna cea mai bună alegere când vine vorba de alimentație.

În urma unor studii, surprinzător sau nu, coloristica alimentelor prezente pe farfurie te face să vrei să mănânci mai mult. Așadar, oamenii mănâncă mai mult când au pe farfurie mai mult de trei culori.

Alte articole din: SĂNĂTATE