Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

„Culisele puterii”. Miron Mitrea: PNL a vrut să piardă Bucureștiul. Dacă Băsescu intră în joc, jocul va fi între Firea și el

Sunday, 02 August 2020, 23:15 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

 

Miron Mitrea spune că războiul pe Capitală se va da între Traian Băsescu, dacă într-adevăr acesta va candida, și Gabriela Firea, nu cu Nicușor Dan.

„Traian Băsescu are un partid care a scazut sub pragul electoral, nu e el presedinte, ci Eugen Tomac, pe care cred ca 90 la sută din populația României nu cred că-l cunoaște Un tip de bun simț, dar care nu are scanteie politica, nu are, saracul, nu transmite. (...) Spre deosebire de Traian Băsescu, despre care un operator imi spunea că il iubeste camera, știe să transmită. Cu Tomac in frunte, s-a dus PMP, va pierde alegerile locale, nu va câștiga mai nimic, la parlamentare 3%, s-a șters. Atunci Traian Băsescu vine cu ideea sa aiba Dreapta un candidat unic - Nicușor Dan (...) PNL hotărăște să-l sprijine pe Nicușor Dan doar ca sa nu fie Gabriela Firea primar general al Capitalei. (...) Sa facem un scenariu  - castiga Nicusor Dan si ajunge primar general. (...) Nu va face minuni, pentru ca el e tipul care critica, iar PNL n-are nici candidatul, primarul Bucureștiului și nu prea poate să-l impiedice... Nu ii inteleg deloc. Încercarea disperata sa o dea jos pe Firea de la București cu un alt candidat. Mai mult, dau si trei sectoare. Daca mergea PNL cu un candidat la București și șase candidati la sectoare, tot mai ciupea un primar, doi de sector. (...) Și il dai afara si pe Basescu de la masa, ca fiind 6 sectoare, voia si el doua sectoare, il sprijinea pe Nicusor Dan si facem o hora si in toamna am si eu o sansa. Basescu e non grata. Basescu simtea ca va fi inlaturat si a inceput sa ameninte, sa santajeze: Daca nu ma luati pe mine cu PMP in alianta, eu am sa candidez. (...) Nu stiu daca va candida sau nu, dar cred ca, daca nu va candida, PMP e istorie și toată moștenirea lui Băsescu va fi limitată la tăierea salariilor și pensiilor. Daca va candida, risca sa ia un scor suficient de mare pe Bucuresti ca să se pună din nou in schemă. Dacă va castiga, PMP bate USR dacă Traian Băsescu câștigă... E un ticalos care stie sa faca politica, simte electoratul, populatia, e un ticalos simpatic si populatia il voteaza. (...) Dacă Băsescu intră în joc, jocul va fi intre Firea și el”, este de părere Miron Mitrea.

A urmat apoi o radiografie a celor propuși pentru cele șase sectoare ale Capitalei.

„La Sectorul 1, nu o cunosc foarte bine pe Clotilde Armand (USR). Este europarlamentar. Ce nu mi-a placut, nu o simpatizez, nu o antipatizez: USR se comporta ca orice partid imbatranit in rele, are o gasca de câțiva oameni si care trebuie sa fie pe toate functiile. (...) Clotilde Armand e europarlamentar, ea e buna si de primar la Sectorul 1. Asta arată ca partidele noi nu scapa de vechile metehne.

La Sectorul 1, Daniel Tudorache (PSD) e greu de bătut, după părerea mea. A făcut treabă, e harnic, aleargă în teritoriu, e muncitor, are și defecte ca orice om, dar e un om care se ocupă. vorbește mai putin, mai bolovanos, e mai natural. 

La Sectoru 2 a intrat în joc Onțanu , care și-a rezolvat problemele penale, îl va sprijini PSD: Nu cred că Onțanu se încurcă în cineva, la Primărie... Dan Cristian Popescu, pe care PNL l-a dat la o parte, nu inteleg de ce, pentru acest domn Radu Mihaiu (USR). Pentru că, cu Cristi Popescu la Sectorul 2, PNL risca să câștige alegerile. 

La Sectoru 3 îl avem deja pe Negoiță, care mi-e profund antipatic, dar care a fost un primar care a făcut o treabă seriosă, ca primar, e respectat. A intrat Bădulescu, un om serios, puternic. Cred că Adrian Moraru (PNL), tânăr, nu il stiu. Dacă iese pe locul trei cred că va fi un succes pentru el.

La Sectorul 4, e Simona Spătaru (PLUS), nu am auzit, sper să fiți primar.

Cristian Băcanu (PNL), la sectorul 5, nu cred că intră între primii trei. Daniel Florea (PSD), actualul primar, profesor, se miscă destul de bine, a invatat sa lucreze bine cu presa, face parte din lupii tineri pe care i-a pus PSD pe masa. Daca vine peste el Cristian Popescu Piedone, e greu, politician de mare anvergura, nu l-as subestima.

La sectorul 6, Ciprian Ciucu, nu am auzit de el. Se bate cu Gabriel Mutu, despre care lumea crede că are mai putine sanse ca este mut, nu ii place sa vorbeasca mult. Eu stau in sectorul 6, nu prea sunt multe de reprosat dlui Mutu”, a explicat Miron Mitrea.

În concluzie, Miron Mitrea nu dă mari șanse liberalilor în București: „Ca să pierzi Bucureștiul, să nu te bați, mi se pare o greșeală strategică. Inteleg logica din spate: exista o convingere in staff-urile de campanie ca votul va fi eminamente politic si atunci daca punem la un loc PNL cu USR-PLUS vom castiga. PNL nu va castiga...”. 

„PNL a vrut să piardă Bucureștiul. De ce?! Nu știu. Pierdut Bucureștiul, moțiune de cenzură, trântit Guvernul, intrat in parlamentare, 20 si ceva la suta, victorie mare... Daca nu castiga Bucurestiul, si sansele sunt mici...”, a mai adăugat Miron Mitrea, duminică seară, la „Culisele puterii”, de la Realitatea PLUS. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL