Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

„Culisele puterii”. Miron Mitrea, despre Marcel Boloș: A propus proiecte spectaculoase. Un ministru care se uită în viitor

Sunday, 10 May 2020, 21:59 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

 

„Am avut o surpriza foarte, foarte plăcută privind trei programe care se propun în România pentru a fi finantate cu fonduri europene. Marcel Boloș, care este ministrul Fondurilor Europene și care este premiantul săptămânii, vine și pune în continuare România, asa cum s-a intamplat si cu laserul de la Măgurele, la un nivel foarte înalt, în ceea ce privește cercetarea europeană. El propune trei proiecte absolut spectaculoase: platforma națională de tehnologii avansate, hub român de inteligență artificială și hub român de hidrogen și tehnologii energetice noi. 

Le traduc: calculator cuantic, care este cel mai inalt nivel la care se poate ajunge acum privind computerele. Și Guvernul României își propune să pună bani, să facă un efort: Jos pălăria! Hubul românesc de inteligență artificială. România sa aiba hub-uri inn zona, pentru ca altii nu au. Daca ne miscam bine, o sa avem numai noi.  Inteligenta artificiala se cerceteaza in toata lumea și sunt absoluti convins, după experiența laserului de la Măgurele, că avem oameni care sa faca acest lucru. (...) Nu putem schimba tot parcul mondial de masini electrice. (...) Si hidrogenul este cel cercetat in toata lumea si o sa-l cercetam si în România. 

Deci, domnul Boloș, nu numai că este premiantul săptămânii, dar jos palaria! Un ministru care se uita in viitor, asa trebuie sa faca un ministru serios”, a declarat Miron Mitrea la „Culisele puterii” de duminică seară de la Realitatea PLUS. 

„Repetentul săptămânii este ministrul Agriculturii, Adrian Oros. România trece prin una din cele mai dure secete din ultimul deceniu si la minister e liniste si pace. (...) Singurul domeniu in care nimeni nu a facut nimic serios in ultimii 30 de ani este piscicultura. Bursa de pește a fost doar o mare spaga a celor care au facut-o”, a mai spus Miron Mitrea.

Bursa de pește, o investiție de 6 milioane de euro, a fost deschisă în aprilie 2019, în timpul guvernării PSD, în mandatul Vioricăi Dăncilă, când Ministerul Agriculturii era condus Petre Daea.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL