Cu ce poţi înlocui sarea şi zahărul în alimentaţie: e extrem de simplu!

Wednesday, 24 August 2016, 16:40, Sursă: REALITATEA.NET

Una dintre cele mai grele misiuni ale părinţilor este să le ofere copiilor hrană sănătoasă, de calitate, dar să îi şi convingă pe aceştia să o consume. Dacă în primii ani de viaţă, copiii mai pot fi feriţi de dulciuri, sucuri calorice şi gustări sărate, mai târziu, acest lucru devine complicat.

Adaugă părerea ta

De aceea, mesele sănătoase din familie trebuie să intre în programul copiilor încă din primii ani. Iar evitarea exceselor de zahăr şi sare este un obiectiv primordial al părinţilor, conform csid.ro. Se ştie deja că niciun copil nu ar trebui să primească zilnic dulciuri şi nicidecum oferite ca recompensă.

Aceasta pentru că zahărul în exces se transformă în grăsime şi în timp, duce la creşterea în greutate. Cât despre sare, aceasta se găseşte cu generozitate în mezeluri, conserve, produse de patiserie şi chipsuri, alimentele favorite ale copiilor, al căror impact negativ asupra stării de sănătate este bine cunoscut.

În volumul “ABC de nutriţie”, medicul Mihaela Bilic oferă multe sugestii uşor de pus în practică de către părinţii care vor să-şi hrănească sănătos copiii. Astfel, câteva trucuri vizează înlocuirea zahărului cu vanilie, scorţişoară, ghimbir şi mentă.

În acelaşi mod, sarea ar putea fi detronată în preparate de condimente precum piperul, nucşoara, chimenul, mărarul, tarhonul şi cimbrul. Odată reduse zahărul şi sarea din mâncare, multe ingrediente de bază vor fi mult mai bine percepute de papile, iar în timp, întreaga familie se va reobişnui cu gustul sănătăţii din farfurie.

sursa