CSM nu are cvorum pentru validarea Adinei Florea

Tuesday, 08 October 2019, 11:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Pentru a șasea oară, Consiliul Superior al Magistraturii a încercat să o numească pe Adina Florea șefă la secția specială care anchetează procurori și judecători. Florea nu a putut fi validată nici de această dată pentru că ședința CSM a fost boicotată, la fel ca întâlnirile anterioare, de mai mulți membri ai forului, nemulțumiți de existența și de activitatea secției. Mai mulți magistrați din Consiliu vor să ceară revocarea Liei Savonea din funcția de președinte al CSM.

Judecătoarea CSM Gabriela Baltag a solicitat, marţi, în condiţiile în care la şedinţa plenului Consiliului sunt doar 13 membri din cei 15 necesari pentru asigurarea cvorumului, ca membrii CSM să se deplaseze la sediul Parchetului General, pentru a ţine şedinţa acolo.

CSM nu are cvorum încă pentru validarea Adinei Florea / Un judecător propune ca membrii plenului să meargă la Parchet, să ţină şedinţa acolo / Lia Savonea îl acuză pe procurorul general că sabotează şedinţa

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lai Savonea, a anunţat, marţi, că plenul CSM e în imposibilitatea de a demara şedinţa în condiţiile în care sunt prezenţi doar 13 membri din cei 15 necesari, potrivit legii.

Judecătorul Gabriela Baltag a propus atunci ca membrii CSM să se deplaseze la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), acolo unde procurorul general Bogdan Licu are o întâlnire la care participă şi trei procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv Tatiana Toader, Cristian Ban şi Florin Deac.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri