Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criza economică, COVID-19: Prețul global al petrolului, în scădere

Monday, 06 April 2020, 16:28 Sursă: realitatea.net

Cotațiile unui baril de petrol Brent au scăzut cu 12%, ajungând să fie tranzacționat la puțin peste 30 de dolari. Volumul de vânzări al petrolului a scăzut vertiginos de când s-a extins, la nivel mondial, criza globală provocată de epidemia de coronavirus. Inclusiv cererea de combustibili pentru transport a fost puternic afectată și, în același timp, comercianții așteaptă semnale de la marii producători, în mod special din partea Rusiei și Arabiei Saudite, că ar putea să susțină prețul barilului prin convenirea unui acord de restricționare a producției., notează RADOR.

O tentativă anterioară a eșuat, însă președintele Trump a anunțat săptămâna trecută că este aproape de finalizare o înțelegere între Rusia și Arabia Saudită. Vestea că discuțiile între cei doi mari producători – programată pentru astăzi – a fost amânată a determinat o scădere și mai mare a prețurilor petrolului. O parte dintre pierderile suferite de cotații au fost recuperate în contextul în care există, totuși, speranța că până la sfârșitul săptămânii se va conveni un acord între Rusia și Arabia Saudită.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-06 18:38:48
Emil Corh

Mi-am lichidat afacerea cu hotelul din Septembrie 2019. Acum hotelul stă închis iar angajații săi sunt trimisi in șomaj.

Alte articole din: ACTUAL