Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UCRAINA. Mişcarea de protest s-a extins MASIV în ţară. 14 administraţii regionale sunt BLOCATE

Sunday, 26 January 2014, 23:58 Sursă: REALITATEA.NET

CRIZA DIN UCRAINA. Manifestanţii au blocat sedii ale instituţiilor publice în care se aflau guvernatori, în patru oraşe din UCRAINA, şi au ocupat administraţiile regionale în alte zece localităţi, deseori reacţionând cu violenţă la acţiunile forţelor de ordine, însărcinate cu protecţia acestor instituţii, informează Mediafax.

CRIZA DIN UCRAINA. Deşi aceste acţiuni de protest au loc, în special, în vestul Ucrainei, unde naţionaliştii care susţin orientarea proeuropeană sunt foarte activi, blocarea principalelor instituţii publice a avut loc şi în alte regiuni ale ţării.

CRIZA DIN UCRAINA. Mii de persoane au încercat să ocupe, duminică, administraţia regiunii Zaporojie, în estul Ucrainei, păzită de sute de poliţişti, potrivit unor imagini difuzate de posturi de televiziune ucrainene.

CRIZA DIN UCRAINA. În regiunea Transcarpatia, în vestul UCRAINEI, sute de protestatari au încercuit sediul administraţiei regionale şi au ridicat baricade pentru a-i împiedica pe oficiali să-şi desfăşoare activitatea.

CRIZA DIN UCRAINA. De asemenea, sute de persoane ostile puterii s-au adunat la Dnepropetrovsk, în estul Ucrainei, pentru a încerca să pătrundă în clădirea administraţiei locale, în timp ce poliţiştii au ripostat folosind tunuri cu apă. Trei poliţişti au fost răniţi.

La Lvov, principalul oraş din vestul ţării, manifestanţii au ocupat sediului administraţiei, ridicând în faţa acesteia baricade cu pneuri şi saci de nisip. Guvernatorul regiunii şi-a prezentat demisia, subliind totuşi că a fost constrâns să facă acest lucru.

Administraţiile au fost, de asemenea, ocupate în regiunile Vinniţa, Rovno, Ternopol, Hmelniţki, în vest, şi Cernighiv, Poltava, în estul Ucrainei.

Mişcări de protest au loc la Jitomir, Cerkasî, Odesa, Nikolaiev, Lugansk, Harkov şi Kirovograd.

Totodată, manifestanţii adunaţi la Doneţk au fost dispersaţi de forţele de ordine, iar administraţia regională de la Kiev continuă să funţioneze în regim normal.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL