Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristoiu: Andronic n-a dezvăluit nimic. E bine ca jurnaliștii să aibă relații cu aceste instituții

Monday, 22 May 2017, 13:30 Sursă: REALITATEA.NET

”Andronic vorbește de trei nume mari care aveau o relație mai aparte cu domnul Coldea. Unul este al meu și eu i-am sugerat să scrie și al doilea este Rareș Bogdan. Ideea de a scrie și despre relațiile normale pe care trebuie să le aibă orice serviciu de informații și instituție cu anumiți lideri de opinie au fost sugerate de mine. Andronic n-a dezvăluit nimic. Eu i-am spus”, a afirmat Ion Cristoiu.

Din articolul publicat de Dan Andronic nu se înțelege că cei care au stat de vorbă cu Coldea au atentat la siguranța națională, a mai precizat jurnalistul, care susține că este normal ca un serviciu de informații să încerce să păstreze imaginea serviciului încercând să convingă ”pe acești lideri sau șefi de gazete” în legătură cu anumite puncte de vedere.

”Eu am avut o discutie cu Coldea telefonic după ce am scris că afacerea de la Paris cu pozele Elenei Udrea a fost pusă la cale de SRI. Domnia sa m-a sunat și a exprimat punctul de vedere al serviciului, că nu a fost SRI”, a mai afirmat Cristoiu.

Dan Andronic spune ”o chestiune de bun-simț”, este de părere jurnalistul. ”Și Președinția și Guvernul catadicsesc să ia legătura cu liderii de opinie. Totul este ca această relație să nu fie exploatată de jurnalisti în interes propriu - să apeleze la SRI să-i promoveze profesional, să le facă anumite facilități. Este o relație care e valabilă pentru relația oricărui jurnalist cu instituția puterii. Se poate intra in discuții cu oricine, cu condiția ca acestea să nu fie folosite în interes propriu de către jurnaliști”, consideră Ion Cristoiu.

Acesta a adăugat că uneori este chiar bine pentru jurnaliști să aibă relații cu astfel de instituții. Este dreptul fiecărui politician să încerce să manipuleze. Uneori este bine pentru jurnaliști să aibă relații cu toate aceste instituții, pentru că așa se verifică anumite informații, mai ales la SRI. Este păcat că asta nu e continuată și de succesorul lui Coldea”.

În articolul din EVZ, Andronic descrie cum mai multe instituţii precum SRI, SIE sau Armata au colaborat cu diverşi jurnalişti renumiţi, oferindu-le informaţii în orb, cu scopul de a promova anumite interese.

Numărul inflitraţilor în presă ar fi totuşi mai mic decât ne închipuim, completează Dan Andronic. Câţiva din cei enumeraţi în articol sunt Ion Cristoiu, Sorina Matei, Robert Turcescu, Valentin Zaschievici, Dan Tăpălagă sau Liviu Avram.

Citește și: Dan Andronic: cum s-au infiltrat serviciile secrete în presă. Cine sunt ziariștii cu epoleți?

 

 

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL