Cristian Tudor Popescu şi-a adus aminte de Ceauşescu după episodul cu Dragnea şi "Nimic eşti tu!"

Friday, 19 April 2019, 18:55 Sursă: REALITATEA.NET

Cristian Tudor Popescu şi-a adus aminte de ședințele de partid de dinainte de '89 în care totul trebuia să meargă pe placul dictatorului Ceauşescu, după episodul "Nimic eşti tu".

Adaugă părerea ta

"Nimic ești tu", i-a spus șeful PSD unui participant la mitingul electoral al social-democraților din județul Suceava. Liviu Dragnea, cel care se gândește să candideze la funcția de președinte al României, a strigat către un cetățean: "Nimic ești tu". Momentul s-a petrecut când Dragnea se lăuda cu realizările Guvernului, iar un sucevean i-a strigat că, de fapt, nu au făcut nimic.

Cristian Tudor Popescu a apreciat că respectivul tânăr a avut mult curaj, dar a observat şi că acesta este un incident de securitate.

"Ce-am făcut noi?” (întrebarea pusă de Liviu Dragnea – n.red.) - a răspuns, din sală, "Nimic!”. Și s-au și speriat ăia din jur. Exact ca la ședințele de partid de dinainte de '89, când cineva spunea ceva în afara desfășurătorului ședinței și până când intrau grupurile de presiune – erau pregătite, dacă cineva o ia razna –, imediat să fie unii care să spună "lasă că știm noi, tovarășu', știm ce probleme are, lăsați tovarășu', știm noi”. Și să-l blocheze. Or aici înțeleg că nu l-a blocat nimeni.

E un incident de securitate pentru domnul Dragnea, de securitate a imaginii lui de forță, foarte grave. Faptul că s-au găsit doi oameni acolo unde ar fi trebuit să fie o "simfonie”, "Dragnea, președinte!”, e grav. Ar trebui să se gândească atent la asta", a spus CTP la postul de televiziune Digi24.