Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristian David: 30.000 de lei va costa fiecare casă a sinistraţilor din Tecuci

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea.NET

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, şi secretarul de stat din Ministerul Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Horia Irimia, au anunţat ieri seară, la Tecuci, că fiecare din cele 500 de case ce vor fi construite în municipiul lovit de inundaţii va costa 30.000 lei.

Potrivit celor doi oficiali guvernamentali, Agenţia Naţională pentru Locuinţe va achiziţiona prin Bursa Română de Mărfuri materialele de construcţie necesare pentru ridicarea de noi case pentru familiile sinistrate din municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, iar licitaţia va avea loc luni, 1 octombrie.

Potrivit ministrului Internelor, Cristian David, 506 de locuinţe vor fi ridicate în Tecuci. Familiile beneficiare, care au rămas fără case în urma inundaţiilor, vor fi scutite de plata taxelor pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, după cum a decis Primăria.

Alte 237 de familii sinistrate din Tecuci, ale căror locuinţe le-a fost afectată structura de rezistenţă, vor primi materialele necesare pentru reconsolidarea imobilelor, iar 801 familii, care se pot muta fără pericole în vechile case, vor primi materiale doar pentru recondiţionarea acestora. La fel se va proceda şi în celelalte comunităţi gălăţene lovite de inundaţiile din 5 septembrie.

Luni, o comisie de specialişti a Ministerului Mediului va sosi la Tecuci pentru a evalua râul Tecucel şi pentru a căuta soluţii de evitare a producerii unor viituri precum cele din 5 septembrie, care au inundat jumătate din suprafaţa municipiului, au afectat peste 1.500 de case şi au omorât trei femei.

Sursa: NewsIn

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL