Crimă în spital, la psihiatrie. Un infirmier a ucis o asistentă, apoi s-a sinucis

Sunday, 04 March 2018, 10:09, Sursă: REALITATEA.NET

Caz șocat la Spitalul județean Slatina. Un infirmier a înjunghiat mortal o asistentă, după care s-a sinucis. Cei doi au fost găsiți fără suflare de către colegi. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, în exclusivitate la Realitatea Tv, că va trimite o echipa de control la spitalul din Slatina. Femeia ar fi  fost ucisă cu 10 lovituri de cuţit. Pe de altă parte, managerul Spitalului, Cătălin Botea, a declarat la Realitatea Tv, că nu ştia despre o presupusă relaţie dintre cei doi, iar din informaţiile sale, infirmierul nu s-ar fi evidenţiat prin comportament violent. 


Adaugă părerea ta

Femeia avea 45 de ani şi lucra în spital din anul 2002, în timp ce bărbatul, în vârstă de 54 de ani, lucra în spital încă din 1994. Surse spun că cei doi s-ar fi închis în salon la miezul nopţii, iar abia pe la 1.30 din cameră s-au auzit urlete. Au fost chemaţi pompierii, care ar fi descoperit-o pe femeie ucisă cu şapte lovituri de cuţit în spate şi trei în gât, în timp ce el avea venele tăiate. Se pare că bărbatul s-a înjunghiat şi în gât, cu acelaşi cuţit, după ce şi-a tăiat venele.

„Poliţiştii au fost sesizaţi de lucrători din cadrul Secţiei de Psihiatrie despre faptul că două persoane sunt decedate într-o cameră, bărbat şi femeie. S-a deplasat la faţa locului Echipa Operativă, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cauza fiind preluată de procuror”, a declarat Cristian Grigorescu, reprezentant IPJ Olt. Cătălin Rotea, directorul spitalului, a mai declarat că a dispus măsuri pentru înlocuirea personalului pe tura respectivă, pentru că angajaţii erau traumatizaţi de ce au văzut. 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor, a spus Grigorescu.

Angajaţii Secţiei Psihiatrie  care au fost la serviciu în timpul crimei care a avut loc într-o sală de tratamente în noaptea de sâmbătă spre duminică vor face consiliere psihologică, deoarece au trecut prin momente traumatizante, a anunţat, duminică, managerul unităţii spitaliceşti, Cătălin Rotea.

Managerul Cătălin Rotea a precizat duminică, într-o declaraţie de presă, că după ce au dat declaraţii anchetatorilor, angajaţii Secţiei Psihiatrie prezenţi la serviciu noaptea trecută au fost trimişi acasă şi au fost înlocuiţi.

"Erau imagini traumatizante pentru un om normal. Imaginile pe care le-am văzut eu le-au văzut şi colegii lor, drept pentru care, după ce au dat declaraţii, am cerut să meargă acasă. Am înlocuit tot personalul şi o să le oferim consiliere psihologică", a afirmat Rotea.

Potrivit acestuia, un infirmier a auzit un ţipăt la salonul de tratamente de la etajul al doilea al Secţiei Psihiatrie, apoi acesta a încercat să intre, dar uşa era blocată. Atunci, medicul de gardă a apelat la numărul 112, în urma acestui apel la faţa locului deplasându-se poliţişti şi pompieri care au spart uşa salonului în care au fost găsiţi decedaţi asistenta şi infirmierul.