Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Creștere semnificativă a cazurilor noi de COVID-19, în Spania. Focarele de infecție concentrate în trei regiuni foarte populare

Thursday, 30 July 2020, 21:10 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Mai mult de jumătate din noile cazuri, respectiv 698 dintre ele, sunt concentrate în regiunile Aragon, Madrid şi Catalonia.

''Continuă transmiterea comunitară, care în unele locuri depăşeşte aşteptările'', mai ales ales în acele trei regiuni, a semnalat la o conferinţă de presă directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare, epidemiologul Fernando Simon. Acesta a subliniat însă că deocamdată nu există o presiune asupra sistemului sanitar, întrucât 60% dintre noile persoane testate pozitiv sunt asimptomatice şi în general sunt tineri.

''Detectăm mult mai multe cazuri'', dar ''cu un risc mai mic'' de a prezenta complicaţii, a mai spus epidemiologul spaniol.

În acest timp, numărul deceselor provocate de coronavirus în ultimele şapte zile a ajuns la 10, dintre care două în ultimele 24 de ore, bilanţ care a scăzut semnificativ în raport cu decesele înregistrate pe durata pandemiei.

De la izbucnirea pandemiei și până în prezent, în Spania s-au înregistrat 28.443 de decese, conform datelor oficiale, contestate însă de unele surse. De altfel, potrivit unei investigaţii publicate duminică de cotidianul El Pais, numărul deceselor provocate de COVID-19 ar putea fi cu 60% mai mare decât bilanţul oficial. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL