Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Creștere "îngrijorătoare" a cazurilor de COVID-19 în Belgia, în special în regiunea Anvers. Noi măsuri de protecție, adoptate

Monday, 27 July 2020, 15:29 Sursă: Realitatea.net

"Creșterea rapidă a numărului de cazuri este îngrijorătoare", a declarat profesorul Frédérique Jacobs, care conduce clinica de boli infecțioase a spitalului Erasmus din Bruxelles.

Ea a subliniat că situația este foarte problematică în provincia Anvers, unde s-au înregistrat 47% din noile infecții, săptămâna trecută. Local au fost impuse măsuri pentru stoparea avansului.

Dar "numărul de infecții crește de asemenea considerabil în restul țării", a subliniat Jacobs.

Autoritățile belgiene s-au reunit în această dimineață, de la ora 09,00 (07,00 GMT), într-un Consiliu Național de Securitate pentru a analiza noi măsuri naționale suplimentare.

În medie, 279 de persoane s-au infectat zilnic cu Covid-19 în cursul săptămânii trecute, față de 163 săptămâna precedentă.

"Majoritatea infecțiilor apar în continuare în rândul populației active, respectiv la persoane cu vârste între 20 și 59 de ani", a precizat Frédérique Jacobs.

Bilanțul general în Belgia este de 66.026 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 raportate de la începutul pandemiei și până în prezent și 9.821 de decese.

"Este fără îndoială o curbă îngrijorătoare", a afirmat, la rândul său, un purtător de cuvânt al Centrului Național de Criză.

Printre măsurile luate recent de autorități pentru a încetini ritmul răspândirii virusului se numără și purtarea obligatorie a măștii în locurile puternic frecventate, precum piețele, străzile comerciale, hotelurile, restaurantele și cafenelele - măsuri ce au devenit valabile începând de sâmbătă, 25 iulie.

Vă reamintim că masca de protecție era deja obligatorie din11 iulie în transportul în comun, magazine, cinematografe, biserici sau muzee.

Belgia este una dintre țările cu cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus în raport cu populația țării, respectiv 85 de decese la 100.000 de locuitori, mai arată sursa citată.
 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL