Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Crește ȘOMAJUL în România! Violeta Alexandru: ”Vom sprijini angajatorii care reiau în activitate pe cei care nu mai au loc de muncă”

Friday, 22 May 2020, 21:57 Sursă: Realitatea.NET

"Cel mai probabil, procentul va fi în jurul a 41 la sută, aşa se conturează concluzia după dezbaterile avute cu partenerii sociali, dar până nu luăm o decizie, vă informez asupra unei intenţii. Nu aş vrea să închid încă discuţiile cu cei care mai au idei de adus. Rămâne să decidem în zilele următoare. Sprijinul este din costul salarial per fiecare angajat va fi acordat pe trei luni în sumă fixă, după care vom modifica măsura în raport cu revenirea la activitate a angajatorilor şi angajaţilor. 

Vom sprijini direct angajatorii care reiau în activitate pe cei care nu mai au niciun loc de muncă. Avem în vedere o măsură activă de sprijinire a angajatorilor cu un procent de 30 la sută din salariu, ca aceşti oameni să se poată întoarce la serviciu. 

Numărul contractelor întrerupte este în creştere, am ajuns la 400.000, faţă de 300.000 acum o săptămână. Vreau să pun în funcţiune acest mecanism de reangajare, aştept măsurile active şi dorinţa mea este ca acest număr să nu crească mai mult de 500.000 de şomeri. Vom vedea şi cum evoluează piaţa", a declarat Violeta Alexandru, la un post TV, vineri.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL