Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Crește economia, crește și inflația. Prețurile au explodat în ianuarie

Wednesday, 14 February 2018, 10:00 Sursă: REALITATEA.NET

Rata anuală a inflaţiei a fost de 3,3 %, la finalul lui 2017, pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 4,07 % şi a celor nealimentare cu 4,11 %.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu avertiza, în urmă cu câteva zile, că avem cea mai galopantă creștere de prețuri din Europa, precizând că se prevede un nou val de scumpiri până la Paşte.


”Noul scenariu evidențiază perspectiva creșterii ratei anuale a inflației, succedate de o temperare în ultima parte a anului”, a explicat Isărescu. ”Până spre Paște o să avem creșteri de prețuri”, a întărit șeful BNR, potrivit realitatea.net.

Incertitudinile şi riscurile asociate acestei perspective provin în principal din conduita politicii fiscale și a celei de venituri, din condițiile de pe piața muncii și din evoluția prețurilor administrate.

BNR a revizuit în creştere, de la 3,2% la 3,5%, prognoza privind inflaţia pentru finalul acestui an şi a estimat un nivel de 3,1% pentru decembrie 2019.

Economia România a consemnat un avans de 7% în anul 2017 comparativ cu anul precedent, iar în ultimul trimestru al anului trecut, faţă de perioada similară din 2016, avansul Produsului Intern brut a încetinit la 6,9% (serie brută) de la 8,8% în T3, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate miercuri.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL