Cozmin Guşă şi Romania 2019 se întorc: Vor veni susţinătorii prezidenţiabililor. Vor fi şi 5 juraţi

Sunday, 01 September 2019, 20:31 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cozmin Guşă reia seria emisiunilor "Romania 2019". Consultantul politic va realiza acest talk-show în fiecare sâmbătă şi duminică, iar prima ediţie va fi pe 7 septembrie, de la Arad.

Consultantul politic a precizat că emisiunea va avea un caracter electoral şi a dezvăluit şi structura editorială a talk-show-ului.

"O să vedem ce am văzut şi în primul sezon, toate acele dedesubturi politice care altora le scapă, nouă nu. O să luăm ţara la pas. Sub forma unei caravane, care va ţine până după al doilea tur de scrutin la prezidenţiale. Emisiunea se va desfăşura sâmbătă şi duminică seară. Va fi interesantă, va fi tonică. Va fi cu concursuri, cu voting. Realitatea TV a fost cea mai importantă televiziune şi la alegerile din 2004, şi din 2009, şi mai ales, din 2014, asta o ştiu toţi, şi cei mai tineri. Formatul este unul adaptat sezonului politic. În fiecare sâmbătă şi duminică seară, pe unde vom fi prin ţară, vom prezenta o dezbatere între susţinătorii candidaţilor sau candidaţi de la caz la caz", a spus Cozmin Guşă, care, apoi, a descris structura editorială a noului sezon "Romania 2019":

"Va fi susţinătorul lui Iohannis de la Arad, în studio, al lui Dăncilă de la Arad, în studio şi aşa mai departe. În prima parte a emisiunii, până când vom vedea dacă cei peste 20 de candidaţi îşi vor strânge cele 200.000 de semnături... Invitaţi vor fi susţinători ai lui Klaus Iohannis, Dăncilă, Dan Barna, Toader Paleologu şi Mircea Diaconu, ei având nişte partide în spate fiacare, în mod evident îşi vor strânge semnăturile. Dezbaterea va porni din fiecare loc, cu aceşti susţinători, care în prima parte a emisiunii vor spune de ce e bun al lor, de ce e rău al altora. Vom avea şi alţi invitaţi în platou. După această primă repriză de dialog, vom dezbate şi câte o temă de tip prezidenţial şi felul în care susţinătorul prezidenţiabilului respectiv vede această temă. Vor fi multe surprize. Vom vedea de le specificul folcloric până la cel culinar. Să ne cunoaştem mai bine unii cu alţii, pentru că ţara nu e doar Bucureştiul. De aceea fac acest efort să merg cu echipa Realitatea TV prin toată ţara".

Cozmin Guşă: Al 5-lea jurat va fi publicul Realitatea TV

Cozmin Guşă a dezvăluit şi surprizele pe care le va aduce în noul sezon "Romania 2019". Vor exista 5 juraţi, care vor da note. De asemenea, telespectatorii Realitatea TV vor fi şi ei implicaţi activ.

"Surpriza de la "Romania 2019 - alege preşedintele" va fi că emisiunea va avea 5 juraţi. Ei urmăresc emisiunea şi, după ora 23.00, vor da note. Va fi un clasament. Vom vedea la Arad cine câştigă prima rundă de alegeri, apoi a doua zi în Bihor, vom vedea acolo cine va câştiga. Numele juraţilor le păstrez pentru săptămâna viitoare, îi ştiu deja, i-am ales: vor fi 2 doamne şi 2 domni. Personalităţi competente, recunoscute în viaţa publică, cu preferinţe la rândul lor, sigur... Datorită profilului intelectual, sunt oameni care îşi vor păstra obiectivitatea când vor nota. Pot să spun ceva despre al 5-lea jurat: care va fi publicul Realitatea TV şi publicul din România. Vom realiza un televoting în fiecare seară şi o notare va veni din partea publicului, a susţinătorilor tuturor candidaţilor cărora le va fi indicat precis felul în care îşi pot vota favoritul la prezidenţiale. În emisiune o să poată să intervină telefonic şi şefii de campanie a candidaţilor sau chiar candidaţii, dacă cred că pot să aducă completări. Această caravană va aduce şi specificul local", a spus Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Guşă: Vom strânge fonduri, pe care le vom dona loturile olimpice din România

Consultantul politic a subliniat că emisiunea va strânge şi fonduri, care vor merge către susţinerea sportului românesc, în special a loturilor olimpice ce se pregătesc de JO Tokyo 2020.

"De ce e important să vină susţinătorii? Pentru că ne definim prin cine ne susţine, noi toţi ca persoane publice. Cu atât mai mult un prezidenţiabil trebuie să se definească prin cei care îl susţin, care trebuie s-o facă pe faţă, cu argimente, iar asta să fie un criteriu de departajare în final. Mai e un lucru, iar detalii vor aduce săptămâna viitoare: caravana va strânge şi nişte fonduri. Aceste fonduri, aşa am preferat eu, vor fi donate susţinerii mişcării sportice olimpice din România, mai precis a loturilor Olimpice care se pregăteste pentru JO Tokyo 2020, în condiţiile în care sportul este subfinanţat, avem tot mai puţine succese. Vigoarea unei ţări vine nu de la performanţele diplomatice, care sunt discutabile azi, vine în principal de la sport. Deci sunt multe lucruri care se vor întâmpla timp de 3-4 ore sâmbăta şi duminica la Realitatea TV. Sper să avem lângă noi tot publicul nostru", a încheiat Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo.Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ