Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Covid-19. Rata de infectare în SUA, de până la 13 ori mai mare decât cifrele oficiale. Rolul asimptomaticilor în transmiterea virusului

Wednesday, 22 July 2020, 23:58 Sursă: realitatea.net, hotnews

Pentru acest studiu, CDC a testat probele de la băncile de sânge din zece regiuni ale SUA, între martie și iunie, pentru a găsi anticorpi împotriva SARS-CoV-2, semne că persoana respectivă a intrat în contact anterior cu virusul, chiar dacă nu s-a îmbolnăvit.

Rezultatele au arătat că între 1 și 5,8% dintre locuitorii acestor regiuni au fost infectați în perioada respectivă, cu excepția orașului New York, unde prevalența a ajuns la 23,2% din populație începând cu 6 mai (unul din patru locuitori). Comparativ cu numărul oficial de cazuri la aceste date, numărul real de infecții a fost de două ori mai mare în Utah, dar de zece ori mai mare în sudul Floridei la sfârșitul lunii aprilie și de până la 13 ori în statul Missouri la sfârșitul lunii mai. În New York City, epicentrul epidemiei americane din primăvară, au fost de zece ori mai multe persoane infectate decât numărul oficial de cazuri.
 
Concluziile raportului sunt că sute de mii de americani au virusul fără să știe și contribuie la răspândirea lui, aproximativ 5% din populație fiind infectată. Astfel, SUA era departe de a fi atins pragul imunității colective la sfârșitul primăverii.
 
În primăvară, SUA s-au confruntat cu un deficit de teste, ceea ce a contribuit la subestimarea circulației virusului și a mortalității. Specialiștii recomandă în continuare testarea masivă, notează hotnews.ro

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL