Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

COVID-19: Granițe închise și stare de urgență în mai multe state ale lumii. Cum se schimbă lumea

Tuesday, 17 March 2020, 13:59 Sursă: Realitatea.net

În acest context, numeroase state şi-au închis frontierele sau urmează să ia această decizie în viitorul apropiat.  Ţările lumii îşi închid frontierele, pentru a împiedica răspândirea COVID-19, iar starea de urgenţă este deja în vigoare în zeci de state. De altfel, posibilitatea de a restricţiona călătoriile în spaţiul comunitar, în următoarea lună, va fi azi tema unei videoconferinţe a şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană.

Până va fi luată o decizie comună, unele state comunitare au decis unilateral să închidă graniţele, parţial sau total. Este vorba, printre altele, de Ungaria, Spania sau Austria. Italia este în a doua săptămână de carantină, însă medicii fac faţă cu greu situaţiei. Sunt 28 de mii de cazuri de infectare, iar numărul morţilor se apropie de 2.200.

Autorităţile din Franţa, Marea Britanie, Germania, Suedia, Statele Unite, Canda, Venezuela, îşi sfătuiesc cetăţenii să nu iasă din case, iar adunările publice au fost interzise. De altfel, pe toate continentele, numeroase activităţi s-au mutat în mediul online: elevii fac lecţii de la distanţă, iar angajaţii unor firme lucrează de acasă. Totodată, unele guverne au anunţat măsuri de sprijin financiar pentru sectoarele economiei afectate de pandemia de coronavirus, mai scrie Rador.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL