Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

COVID-19 face în continuare ravagii.16 membri din aceeași familie, infectaţi cu coronavirus în Algeria

Friday, 06 March 2020, 10:03 Sursă: Realitatea.net

"Numărul total al persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 17, între care 16 membri ai aceeaşi familii", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general pentru prevenţie al Ministerului Sănătăţii, Djamel Fourar, citat de mass-media algeriene.

Ancheta epidemiologică a permis depistarea sursei contaminării la un algerian în vârstă de 83 de ani şi la fiica acestuia care locuiesc în Franţa şi care nu se numără printre aceste 16 cazuri. Bărbatul şi fiica sa şi-au vizitat familia în perioada 14-21 februarie la Blida, la 50 km sud de Alger, potrivit ministrului sănătăţii. Ambii au fost confirmaţi pozitiv pentru coronavirus după revenirea în Franţa, pe 21 februarie.

"Cele două persoane au venit să participe la o sărbătoare în Beni Merred, la circa zece kilometri de Blida", a declarat pentru AFP un localnic.

În Algeria, primii doi membri ai familiei purtătoare de virus - o femeie de 53 de ani şi fiica ei de 24 de ani la care au rămas aceste două persoane - au fost depistaţi cu coronavirus pe 1 martie şi plasaţi în carantină. A doua zi, două noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate la rude, apoi trei ziua următoare şi, în cele din urmă, nouă cazuri într-o singură zi, miercuri, mai scrie Agerpres.

Cel de-al 17-lea caz - anunţat pe 25 februarie de ministrul sănătăţii - este cel al unei femei din Italia, ajunse în Algeria pe 17 februarie, care a fost ţinută în "izolare" şi repatriată câteva zile mai târziu.

Algeria este ţara din Africa cea mai afectată de epidemie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-06 14:41:13
Amalia

Oare de ce "flutură " această persoană în fața țării problemele ei de sănătate? Subiectul de care se leagă dumneaei se numește șpaga! Cu siguranță sunt mulți deținuți cu probleme de sănătate, probabil chiar foarte grave dar nu beneficiază de clemență. Interesant este că aceste persoane care sunt legate de funcții Înalte foarte bine plătite nu sunt bolnave când este vorba de bani. Știți ceva RUȘINE, RUȘINE, RUȘINE !!!!

Alte articole din: ACTUAL