Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

COVID-19, a șasea cauza de deces la nivel mondial! Infecția a cauzat mai multe victime decât meningita, SIDA sau malaria

Monday, 27 July 2020, 11:40 Sursă: Realitatea.net

Dacă aruncăm o privire la evoluția celor mai frecvente cauze de decese la nivel mondial, se poate observa cu ușurință că virusul SARS-CoV-2 a început să ucidă în masă după jumătatea lunii martie a acestui an, urcând în top 10 cauze majore de mortalitate. 

Inițial, aflat la coada clasamentului, undeva după terorism, decesul cauzat de infecția cu coronavirus a cunoscut o ascensiune  foarte rapidă, devansând cauze precum razboaiele, hepatita, drogurile sau chiar alcoolul.

La inceputul lunii aprilie se afla deja în top 10 cauze majore de mortalitate la nivel mondial, iar până în luna mai, acest virus a ajuns să omoare mai mulți oameni decât meningita, Parkinson, malaria, SIDA și malnutriția.

În prezent, COVID-19 a ajuns a șasea cauză de deces la nivel mondial. Doar tuberculoza, diabetul, demența, cancerul și bolile cardiovasculare sunt în acest moment considerate mai periculoase și, deci, letale.

Evoluția grafică a cauzelor de deces la nivel mondial de la începutul anului și până la data de 16 iulie o găsiți aici.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL