Costoiu: Peste 100.000 de studenţi din România vor primi bani pentru practică la companii

Monday, 29 September 2014, 17:03 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Cercetare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat, la finalul festivităţilor de deschidere a anului universitar la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, că Ministerul Educaţiei încearcă să gândească mecanisme prin care încearcă să aproprie universităţile de piaţa muncii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Anul acesta (universitar - n.r.) vom investi în mod special bani pentru a finanţa practica studenţilor la operatori economici. Nu doar finanţăm o practică pentru ca studenţii să-şi desfăşoare activitatea într-un laborator, ci să-şi desfăşoare activitatea practică la un operator economic, la o firmă, la o companie, fie ea mică sau mijlocie, dar în acelaşi timp investind bani şi în companie. Adică oferim companiei şansa să deconteze, să plătească salariile unor angajaţi, care să lucreze, să investească timp în studenţi, care să le arate studenţilor ce înseamnă un utilaj, un echipament, un know-how, un serviciu şi aşa mai departe", a mai spus Costoiu.

El a adăugat că peste 100.000 de studenţi din România vor primi în acest an bani pentru practică.

"Anul acesta vor fi beneficiari peste 100.000 de studenţi la nivelul României, 100.000 de studenţi care vor putea să primească bani de practică, adică ei vor primi bani, burse să urmeze un program de practică şi în acelaşi timp, repet, angajatorul va primi de asemenea bani. Şi, evident, universitatea va primi bani pentru profesorii pe care să-i scoată dintr-un program obişnuit şi să-i ducă către practică", a afirmat Mihnea Costoiu.

El a adăugat că practica este importantă deoarece în perioada acesteia se construiesc cele mai solide legături între student şi angajator.

"De ce vorbesc de practică? Pentru că cele mai multe, cele mai solide legături se construiesc între student şi angajator în perioada de practică. Angajatorul îl cunoaşte pe student, ştie care îi sunt capacităţile, îl îndrumă către o anumită direcţie, iar, la finalizarea unor perioade de practică din fiecare an, de trei ani, patru, depinde de specializare, tânărul poate să fie preluat imediat de către companie", a conchis Costoiu.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL