Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cosmonatul Dumitru Prunariu: NASA va trimite pe Lună un bărbat și femeie

Friday, 19 July 2019, 20:58 Sursă: REALITATEA.NET

Cosmonatul Dumitru Prunariu a fost prezent vineri la ianugurarea celui mai mare planetariu din România, aflat la Slănic, potrivit Realitatea de Prahova.

"Planetariul este construcția, infrastructura care atrage foarte mulți oameni, în cadrul căruia se face educație, în cadrul căruia se fac prezentări de filme legate de spațiul cosmic. Este un contrast deosebit faptul că vorbim despre cosmos sub pământ, în schimb cercetările spațiale pot fi efectuate oriunde.(...) Au trecut 50 de ani de la aselenizare, ne mai trebuie o zecime din acești 50 de ani pentru o următoare aselenizare. NASA are sarcină clară de la președintele ca în 2024 să trimită pe Lună încă un echipaj, de data aceasta format dintr-un bărbat și o femeie", a precizat Dumitru Prunariu.

Cel mai mare planetariu din România se află în Prahova, la Slănic! Inaugurarea acestuia a avut loc vineri, în cadrul unui eveniment intitulat „APOLLO 11 – 50 de ani de la aselenizare".

Evenimentul de astăzi a sărbătorit una dintre cel mai mari realizări ale civilizaţiei umane, și anume primul pas al unui om pe un alt corp ceresc, laolaltă cu deschiderea oficială a planetariului, finalizat în 2018.

Planetariul se află la 208 metri adâncime sub pământ și are un diametru de 16 metri. Totodată, acesta beneficiază și de cel mai luminos sistem de proiecţie de rezoluţie 4K, cu sursă de lumină laser (24000 lumeni).

La evenimentul de inaugurare, intitulat „APOLLO 11 – 50 de ani de la aselenizare", amfitrionul a fost cosmonautul dr. ing. Dumitru Prunariu, membru de onoare al Academiei Romane, iar printre invitaţii speciali s-au numărat dr. Debra Elmegreen,viitor preşedinte Uniunea Astronomică Internaţională, dr. Magda Stavinschi , reprezentant al Institutului Astronomic al Academiei Române, prof. Alexandru Mironov şi prof. dr. Mircea Rusu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL