Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus: Treizeci de state europene au impus restricţii pentru călătoriile neesenţiale din afara Europei

Tuesday, 24 March 2020, 21:08 Sursă: Realitatea.net

Toate ţările Uniunii Europene exceptând Irlanda precum şi patru ţări non-UE care fac parte din Spaţiul Schengen de liberă circulaţie au suspendat călătoriile neesenţiale din afara blocului, a anunţat un purtător de cuvânt al executivului UE. Irlanda nu s-a raliat acestui grup pentru că este parte a acordului comun privind călătoriile cu Regatul Unit al Marii Britanii, care nu mai este membră a UE.

Interdicţia de intrare, care prevede excepţii pentru cetăţenii UE ce se întorc acasă, pentru rezidenţii pe termen lung ai blocului comunitar şi pentru pasagerii în tranzit, va rămâne în vigoare timp de 30 de zile, însă ar putea fi prelungită dacă va fi necesar. Liderii ţărilor din UE au semnat planul la 17 martie, Franţa şi Germania punând prevederile acestuia imediat în aplicare.

Împuternicirea de a implementa sau ridica restricţiile se află în mâinile guvernelor naţionale, a spus marţi purtătorul de cuvânt Adalbert Jahnz. Paisprezece ţări din UE sau din Spaţiul Schengen au notificat de asemenea Comisia Europeană că vor aplica restricţiile la frontierele interne din cadrul grupului ţărilor europene, potrivit lui Jahnz.

Acest lucru contravine regulilor normale de frontiere deschise şi a dus de asemenea în ultimele zile la uriaşe cozi la câteva dintre frontierele interne ale UE. Situaţia a început să se amelioreze, a dat asigurări marţi purtătoarea de cuvânt a Comisiei, Sonya Gospodinova, chiar dacă dificultăţile persistă. Multe ţări europene îşi sfătuiesc cetăţenii pe cât posibil să nu se deplaseze, notează Agerpres.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-25 04:04:34
Constantin

Ai vb dar nu ai zis nimic! A vb și premierul despre treaba cu ratele amânate și ca de obicei (și știi și tu pt ca ai făcut câteva emisiuni) nu a zis /făcut nimic în favoarea debitorilor, dar în schimb a făcut și va face tot sa sprijine (nici o surpriza aici) băncile!!! În discursul premierului de ieri a spus ca a vb cu sistemul bancar și cu BNR dar NICI O VORBA DE DEBITORI (adică fraierii aia care se numesc romani) și susține ca nu poate interveni ca premier în sistemul bancar, dar atunci cum dreaq Ungaria, Polonia, Croația, Germania, Franța, Spania și etc adica toată Europa poate interveni în sistemul bancar dar NUUUU, AL NOSTRU PREMIER CA BRADU, NU POATE CA DE, ARE DECÂT UN OU, NU DOUA CA TOȚI!! Rușine!

Alte articole din: ACTUAL