Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus. Stare de urgență în Slovacia pentru 45 de zile, de la 1 octombrie

Wednesday, 30 September 2020, 15:12 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Starea de urgenţă va fi valabilă pentru o perioadă de 45 de zile (legea prevede o durată maximă de 90 de zile - n.r.) și îi acordă guvernului puteri sporite de impunere a unor măsuri mai stricte. Cu toate astea, acest lucru nu presupune în mod automat o revenire la izolarea strictă instituită la începutul epidemiei de coronavirus.

"Vom vedea ce se va întâmpla în timpul deplasărilor de Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor (1 noiembrie - n.r.). Vom decide ulterior dacă starea de urgenţă va continua sau vom reveni la normal", a explicat premierul.

Potrivit worldometers.info, Slovacia a raportat în ultimele 24 de ore 567 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și 3 decese.

De la începutul pandemiei și până în prezent, în Slovacia au fost înregistrate 10.141 de cazuri de infectare cu COVID-19 și 48 de decese la o populație de 5.458 de milioane de locuitori. 

O decizie similară ar putea fi luată și de Cehia. Potrivit Mediafax, prim-ministrul ceh, Andrej Babis, va avea o reuniune a guvernului în cadrul căreia ar putea fi declarată stare de urgenţă. Cehia, la o populaţie dublă, de 10 milioane de locuitori, are 65.000 de cazuri de COVID, de șase ori mai mult la mia de locuitori decât Slovacia.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL