Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus. Românii, supravegheați cu drone pe timpul stării de urgență. Unde se întâmplă VIDEO

Thursday, 09 April 2020, 15:25 Sursă: realitateadecluj.net, Realitatea PLUS

 

Clujenii vor fi supravegheați și cu drone pentru a verifica dacă respectă măsurile de izolare, a anunțat joi Prefectura județului Cluj.

Astfel de drone survolează de acum zona metropolitană a Clujului, după ce prefectura și polițiștii au făcut un plan pentru supravegherea foto-video.

„Obiectivele acestui plan sunt in principal verificarea respectarii masurilor de izolare la domiciliu, de carantinare precum si verificarea, monitorizarea respectarii restrictiilor de circulatie in zona mentionata”, a declarat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Autoritățile primesc în timp real informații despre zonele cele mai aglomerate din oraș. Prin urmare, polițiștii, jandarmii și militarii au un ajutor de nădejde.

Cei din forțele de ordine sunt „sprijiniti de un specialist civil, care va gestiona echipamentele necesare pt realizarea acestei actiuni, precum si transm la sol a datelor culese”, potrivit prefectului de Cluj, Mircea Abrudean.

Autoritățile îi asigură pe oameni că datele obținute cu ajutorul dronelor sunt confidențiale și vor fi folosite de polițiști doar în scopurile pentru care sunt destinate. 

Locațiile de acțiune vor fi stabilite zilnic, potrivit realitateadecluj.net.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL