Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus. OMS cere "consens global pentru a face orice vaccin un bun public comun": Naționalismul nu este bun!

Friday, 07 August 2020, 11:42 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

„Naţionalismul vaccinului nu este bun. Nu ne va ajuta”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul Forumului Aspen pentru securitate, desfăşurat timp de trei zile în mediul online în contextul actualei pandemii de coronavirus.

„Ar trebui să existe un consens global pentru a face orice vaccin un bun public comun; (...) este un angajament politic. Pagubele provocate de COVID-19 ar putea fi mai mici dacă ţările care dispun de mijloacele necesare s-ar angaja", a subliniat oficialul OMS.

În prezent, aproximativ 26 de vaccinuri se află în diferite stadii de testare, dintre care şase se află "într-o etapă bună, de studii clinice”, lucru reafirmat și de directorul pentru Programele de Urgenţă din cadrul OMS, Michael Ryan, care și-a exprimat, în continuare, un optimism temperat în ceea ce privește apariția acestora.

„Faza 3 nu înseamnă că "suntem aproape acolo". Faza 3 înseamnă că este prima dată când acest vaccin a fost introdus la populaţia generală, la persoane fizice sănătoase, pentru a vedea dacă vaccinul îi va proteja împotriva unei infecţii naturale”, a  explicat epidemiologul.

Potrivit acestuia, „nu există nicio garanţie că oricare dintre acestea ne va da răspunsul - şi probabil vom avea nevoie de mai mult de un vaccin pentru a face această treabă”.

Până în prezent, potrivit ultimelor cifre la zi, peste 19 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate la nivel mondial și peste 700.000 de decese. Totodată, peste 12 milioane de persoane s-au vindecat în urma infecției cu SARS-CoV-2. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL