Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Coronavirus. Iranul solicită un împrumut de 5 miliarde de dolari. Numărul deceslor a urcat la 429

Thursday, 12 March 2020, 14:47 Sursă: Dana Bărăgan

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Kianoush Jahanpour, a anunțat într-o conferință de presă televizată, că 75 de persoane au murit în ultimele 24 de ore și au fost confirmate peste 1.000 de cazuri noi de infecție, ceea ce a crescut numărul deceselor la 429 și pe cel al persoanelor infectate la 10.075, informează abcnews.go.com.

Într-un tweet postat astăzi, ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a cerut FMI „să stea de partea dreaptă a istoriei și să acționeze responsabil”, prin alocarea fondurilor solicitate de țara sa, prin Instrumentul financiar rapid al creditorului internațional. Informația a fost confirmată și de șeful Băncii Centrale iraniene, Abdolnasser Hemmati, care a declarat astăzi că a făcut cererea pentru cele 5 miliarde de dolari săptămâna trecută, într-o scrisoare trimisă șefei FMI, Kristalina Georgieva. Anterior, FMI anunțase că este pregătit să sprijine țările care se luptă cu virusul.

Pe de altă parte, Zarif a cerut țărilor vecine să asiste Iranul cu măști de față, ventilatoare, halate chirurgicale, truse de testare și alte materiale medicale necesare în această perioadă de epidemie. Organizația Mondială a Sănătății a trimis recent un transport plin cu echipament medical în Iran, cu o cursă de marfă Emirat, incluzând 1.100 de kituri de testare a virusului care pot testa peste 105.000 de oameni.

Vă reamintim că epidemia a infectat mai mulţi înalţi funcţionari, politicieni, clerici şi membri ai corpului iranian de elită Gărzile Revoluţionare, Iranul fiind a treia țară cea mai afectată după China şi Italia, devansând, practic, Coreea de Sud.

Cel puţin şapte înalţi funcţionari şi politicieni au murit începând din 19 februarie, data la care Iranul a anunţat primul caz de infectare.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-12 20:19:23
Acu intrebarea este !? Cit de competenti sint !?

Cei responsabili cu diferite activitati !??? In afara de viermuiala pe salarii si functii imense nu prea sa vazut profesionalism si competenta in cazurile mai popularizate si tragice - colectiv, caracal, .... Teoretic, angajatii statului se pregatesc continuu sa isi poata desfasura activitatea cit mai profesional. Teoretic, doar salariile erau o problema in rest totul era in regula si totushi nu se vede nici o imbunatatire ...

Alte articole din: ACTUAL