Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus: În China, numărul deceselor a depășit 3000. Autoritățile iau măsuri pentru a preveni importarea cazurilor din alte țări

Thursday, 05 March 2020, 10:25 Sursă: Dana Bărăgan

Datele furnizate de autoritățile chineze arată că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 80.409. Îmbucurător este faptul că în afara provinciei Hubei au fost raportate doar cinci noi cazuri, fapt ce demonstrează că autoritățile chineze reușesc practice să țină sub control extinerea viruslului în alte regiuni ale țării.

Potrivit CNN,, China a început să fie îngrijorată de posibilitatea pătrunderii COVID-19 din străinătate, cu atât mai mult cu cât acesta este acum prezent în 80 de țări și teritorii. Se pare că numărul de noi cazuri zilnice raportate în afara Chinei a depășit cu mult numărul infecțiilor anunțate în fiecare zi în țară. În context, China a decis să intensifice măsurile de protecție pentru a preveni importarea cazurilor de coronavirus din alte țări afectate de virus.  Astfel, mai multe orașe și provincii - inclusiv Beijing, Shanghai și Guangdong - au anunțat o carantină de 14 zile pentru persoanele sosite din străinătate, cu cele mai stricte restricții impuse celor care provin din țări cu focare severe, precum Italia, Iran, Coreea de Sud și Japonia.


Medicament folosit pentru tratarea artritei, soluția pentru vindecarea COVID-19?

Pe de altă parte, Comisia Naţională de Sănătate de la Beijing a anunțat că există un medicament folosit în mod normal pentru tratarea artritei, care va fi însă utilizat în China în cadrul unui studiu referitor la tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Medicamentul ar putea avea efecte pozitive în cazul pacienţilor care au plămânii puternic afectaţi de coronavirus, prin reducerea inflamaţiei. Momentan nu există însă niciun fel de studiu care să demonstreze că acest medicament este într-adevăr eficient în cazul pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Medicamentul nu a fost aprobată momentan de către Administraţia Naţională a Medicamentului din China.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-05 15:14:07
Biju Calotă

S. Pintea este o escroacă nu este un om cinstit care să merite să ai plîngi de milă...O escroacă care a băgat măinile pînă la cot în bani furați.

2020-03-05 15:17:46
Un alegator

Sorina Pintea o PSDistă reprezentativă pentru mafia guvernamentală.

Alte articole din: ACTUAL