Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus. Brazilia închide frontierele pentru europeni, australieni și asiatici, nu și pentru americani

Friday, 20 March 2020, 09:05 Sursă: Realitatea.net

Restricţiile sunt valabile o lună și îi vizează pe pasagerii curselor aviatice din Spaţiul Economic European (UE, Regatul Unit, Islanda, Norvegia şi Elveţia), China, Japonia, Coreea de Sud, Australia şi Malaezia, care nu au reşedinţă în Brazilia sau o justificare profesională sau familială de a intra pe teritoriul brazilian, se arată într-un decret al Ministerului Justiţiei.

Până în prezent nu se știe de ce această restricţie nu vizează și SUA, unde au fost înregistrate totuşi peste 10.000 de cazuri şi 153 de morţi.

Decizia autorităților nu îi vizează pe brazilienii şi cetăţenii străini care au reşedinţa în Brazilia și nici persoanele care fac parte din organisme internaţionale ce efectuează o misiune în această țară sau persoanele ce vor fi autorizate în mod corespunzător de guvernul din Brazilia.

Acest nou decret vine după ce joi dimineaţa Brazilia a interzis intrarea pe teritoriul său, pe cale terestră, a cetăţenilor din Argentina, Bolivia, Columbia, Guyana franceze, Guyana, Paraguay, Peru şi Surinam. Uruguay, altă ţară vecină, va face obiectul unei decizii ulterioare.

Brazilia, care are o populaţie de 210 milioane de locuitori, a înregistrat 6 morţi şi 621 de cazuri de coronavirus. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL