Coreea de Nord îl acuză pe secretarul general al ONU că încearcă să provoace un conflict

Friday, 23 February 2018, 07:55 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Regimul nord-coreean l-a acuzat, joi, pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, că încearcă să provoace un conflict prin laudele aduse sancţiunilor internaţionale impuse împotriva Phenianului pentru dezvoltarea programelor nucleare şi cu rachete balistice, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Misiunea Coreei de Nord la ONU a transmis un comunicat în care precizează că Guterres a făcut "observaţii nechibzuite" în timpul discursului de săptămâna trecută din cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen.

"Aceasta nu este altceva decât o sofistică (n.a. - folosire premeditată a unor raţionamente false, prin care se denaturează adevărul) absurdă, inadecvată datoriei sale, în calitate de secretar general al Naţiunilor Unite, şi ne face să ne gândim dacă este un fel de susţinător fidel care reprezintă Statele Unite", se arată în document.

Regimul nord-coreean a mai transmis că Statele Unite sunt responsabile pentru situaţia din Peninsula Coreeană, criticându-l pe Antonio Guterres pentru că nu a menţionat Washingtonul în discursul său din Germania, potrivit Mediafax.

Misiunea Coreei de Nord la ONU apreciază că Antonio Guterres ar trebui să promoveze în cadrul Consiliului de Securitate al ONU "procesul de îmbunătăţire a relaţiilor inter-coreene şi descurajarea ţărilor vecine privind perturbarea procesului".

Săptămâna trecută, secretarul general al Naţiunilor Unite a apreciat "unitatea pe care Consiliul de Securitate a reuşit să o afişeze prin intermediul sancţiunilor, printr-o presiune semnificativă asupra Coreei de Nord", adăugând că "este absolut esenţial ca această presiune să fie menţinută".

"Chiar dacă relaţiile dintre cele două Corei s-au îmbunătăţit, să clarificăm că nu acest lucru este chestiunea centrală cu care ne confruntăm. Întrebarea centrală rămâne problema denuclearizării", a mai spus Guterres.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN