Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Patronul trustului care a publicat știrea despre Dăncilă, implicat într-un scandal de adopții

Wednesday, 23 January 2019, 10:39 Sursă: REALITATEA.NET

Proprietarul trustului Ringier a fost acuzat că s-a folosit de influența pe lângă Adrian Năstase pentru ca 23 de copii din România să ajungă la familii din Elveția, într-o perioadă în care se instituise un moratoriu privind adopțiile internaționale. 

Ziarul ZIUA, potrivit 9am.ro, a fost cel care l-a acuzat pe Michael Ringier că a negociat cu premierul Adrian Năstase adopții internaționale ale unor copii români. Articolele, care au apărut în 2006, invocau două întâlniri ale lui Ringier cu premierul României, în 2002 și 2004, la Vila Lac 1, respectiv la un seminar internațional de media. 

Elvețianul Michael Ringier a fost acuzat că a intervenit pentru favorizarea unor conaționali care doreau să adopte copii din România. În acea perioadă, în care România negocia aderarea la Uniunea Europeană, unul dintre subiectele în litigiu erau adopțiile internaționale. Raportorul pentru România, în cadrul unei verificări asemănătoare MCV, de astăzi, era baroneasa Emma Nicholson, o adversară a adopțiilor internaționale. Mecanismul prin care se putea înfia un orfan din România de către familii din străinătate devenise foarte strict. Adopția internațională era posibilă doar în cazurile nominalizate prin Ordonanță de Urgență. Un copil român putea fi adoptat de o familie din străinătate doar în situații excepționale și cu acordul Guvernului, prin Secretariatul General al Guvernului.  

Potrivit celor scrise de Ziua, guvernul a aprobat nominal ca 23 de copii să ajungă la familii din Elveția, situația fiind pusă pe seama întâlnirilor dintre Michael Ringier și premierul de atunci, Adrian Năstase, relatează dcnews.ro.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL