Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Val de dispariții în România: 512 de copii sunt de negăsit

Tuesday, 30 July 2019, 07:50 Sursă: REALITATEA.NET

Între timp, părinții așteaptă vești, deși știu că, pe zi ce trece, șansele că minorii să mai fie în viață sînt minime. Sînt dispariții semnalate și din urmă cu 13 ani, iar cazurile nu au fost nici pînă astăzi rezolvate.

Conform datelor oficiale furnizate de Poliția Română, în prezent, 512 copii sînt dați dispăruți. Dintre aceștia, 298 sunt fete și restul băieți.

Sînt situații în care unele dispariții au fost semnalate în urmă cu peste 13 ani, iar cazurile nu au fost nici acum rezolvate. De exemplu, polițiștii din Neamț au în lucru 13 dosare, cel mai vechi fiind de peste 11 ani. Alte cazuri, mai vechi, au fost închise, iar căutările stopate.

Este și cazul unei familii dintr un sat din Ialomița. Fetița lor, la acea vreme având puțin peste 4 ani, nu a mai fost găsită de 36 de ani. Copila o aștepta în poarta casei pe educatoarea care trebuia să o ducă la grădiniță.

Minoră de 15 ani, din Pogonești, dispărută de acasă! Cine are detalii să sune la 112!

În prezent, o minoră de 14 ani din Botoșani este dată dispărută de acasă de o săptămână. Iar polițiștii din Tulcea caută o data de 16 ani, dispărută de acasă tot de o săptămână.

Anul trecut, poliția a căutat 3.600 de copii declarați dispăruți. Între timp, Serviciul de Telecomunicații Speciale, cel care localizează apelurile telefonice, își cumpără telefoane inteligențe și laptopuri, în valoare de peste 6 mil de euro. Motivația – cele folosite în prezent sunt uzate sau defecte.

Unde a fost găsit trupul Luizei, fata ucisă de criminalul din Caracal


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL