Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CONTROVERSELE privind folosirea mărcii Arsenie Boca au luat sfârşit. Ce se întâmplă cu "brandul"

Saturday, 22 September 2018, 13:16 Sursă: REALITATEA.NET

Reprezentanţii Mănăstirii Prislop şi ai Episcopiei Devei şi Hunedoarei vor putea să comercializeze icoane sau alte obiecte legate de numele şi imaginea lui Arsenie Boca. Decizia a fost luată până la soluţionarea dosarului de la Tribunalul Bucureşti.

„Admite acţiunea în parte. Constată că reclamantele sunt îndreptăţite la folosirea numelui părintelui Arsenie Boca şi a imaginii acestuia, exclusiv ca atribut de identificare a persoanei menţionate, în cadrul savârşirii actelor comerciale cu produse, cărţi, pandantive, amulete, suveniruri, obiecte de cult, icoane, ce poarta numele şi imaginea în discuţie. Vremelnică, până la soluţionarea cauzei ce face obiectul dosarului aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti - Secţia a V a Civilă. Menţine sentinţa sub aspectul excepţiilor soluţionate. Definitivă", a stabilit, miercuri, Curtea de Apel Bucureşti.

„Este o decizie mai mult decât aberantă. Nici noi şi nici avocatul nostru nu putem identifica acţiunea juridică, prin care s-a ajuns la o astfel de soluţie, hotărâre. Practic nu există, cel puţin în opinia noastră nu există acţiunea juridică. Nu am văzut motivarea. De această soluţie profită doar reclamantele, adică Mănăstirea Prislop şi Episcopia Devei şi a Hunedoarei, nu şi comercianţii din jur sau alte entităţi. Este o hotărâre provizorie, deoarece noi avem un dosar de fond, la acel dosar noi încă nu avem un termen fixat. Episcopia Devei şi Mănăstirea Prislop se bucură de ceva provizoriu, să vedem ce va fi la soluţionarea fondului”, a declarat Diana Talpoş, unul dintre proprietarii brandului.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL