Controale la operatorii de cablu şi telefonie

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta
Operatorii de cablu şi de telefonie mobilă vor fi verificaţi de către inspectorii de la Autoritate Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

Controalele vor fi efectuate pe tot parcursul anului 2007. Hotărârea a fost luată de către ANPC la începutul acestei luni din cauza numeroaselor plângeri legate de calitatea serviciilor oferite de către operatorii de cablu tv şi telefonie mobilă.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului vor controla atât calitatea imaginii difuzate de operatorii de cablu, cât şi respectarea contractelor în ceea ce priveşte recepţionarea tuturor programelor tv care au fost plătite.

Conducerea ANPC a primit numeroase plângeri legate de modul în care operatorii de cablu respectă clauzele contractuale.

"Cele mai multe reclamaţii le avem pe partea de cablu, consumatorii se plâng de calitatea proastă a serviciilor, deşi plătesc abonamente în plus", a declarat Marian Zlotea, preşedinte ANPC.

Nici operatorii de telefonie mobilă nu vor fi scutiţi de controale. ANPC va efectua verificări privind modul în care aceştia emit facturile şi percep tarifele pentru convorbiri.

Operatorii de cablu şi cei de telefonie care vor fi găsiţi în neregulă riscă să primească amenzi de la cincizeci de milioane la o sută de miloane de lei.