Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Controale în baruri şi cluburi. Ce nereguli ai găsit pompierii?

Friday, 18 December 2015, 18:51 Sursă: REALITATEA.NET

În perioada 3 - 16 decembrie, pompierii au făcut 1.321 de controale în cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf sau spectacol şi centre comerciale de tip mall, pentru a vedea dacă sunt respectate normele de securitate la incendiu, se arată într-un comunicat dat vineri de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Dintre acestea, 1.123 de controale au fost la cluburi, baruri şi discoteci, 155 de verificări, la săli de cinematograf, iar 43 controale, la centre comerciale tip mall.

În cadrul controalelor, s-au găsit 4.799 de deficienţe, dintre care 718 au fost înlăturate pe timpul verificărilor. Pompierii au aplicat 3.498 de sancţiuni contravenţionale dintre care 2.490 au fost avertismente iar 1.008 au fost amenzi contravenţionale în cuantum de 6.973.326 lei.

Un număr de 17 localuri, din judeţele Argeş, Arad, Caraş-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Neamţ, Olt şi Teleorman, unde inspectorii au găsit încălcări grave ale normelor de siguranţă la incendiu, au fost închise.

Principalele deficienţe găsite sunt legate de: existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis şi a efectelor speciale artistice/pirotehnice, precum şi cele referitoare la reglementarea fumatului şi neasigurarea condiţiilor de intervenţie pentru stingerea unui eventual incendiu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL