Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Controale ale ITM București în plină pandemie de coronavirus soldate cu amenzi în valoare de peste 500.000 de lei

Wednesday, 05 August 2020, 10:31 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

"În doar 5 zile, sub coordonarea inspectorului şef dr. ing. Constantin Bujor, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti au efectuat peste 200 controale la angajatori de pe raza municipiului Bucureşti, în scopul identificării muncii nedeclarate, precum şi a verificării modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă", se arată într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

În urma controalelor efectuate, inspectorii ITM au fost identificat 23 de persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. Totodată, au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de 538.300 lei.

În plus, au fost verificate și prevederile legale privind respectarea măsurilor stabilite şi dispuse prin acte normative privind protecţia împotriva virusului SARS-COV-2, "precum şi acordarea de facilităţi conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 99 din anul 2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă".

"Acţiunile de acest gen se încadrează în strategia de acţiune a ITM Bucureşti privind Combaterea Muncii nedeclarate, iar acţiunea desfăşurată s-a realizat cu respectarea tuturor măsurilor stabilite şi dispuse prin acte normative privind protecţia împotriva SARS-COV-2", mai arată comunicatul citat. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL