Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Consiliul Europei exprimă preocupare privind condiţiile din penitenciarele din România

Thursday, 24 September 2015, 21:18 Sursă: REALITATEA.NET

"Comisia antitortură a CoE, care a efectuat vizite în România în iunie 2014, a primit reclamaţii privind cele mai grave abuzuri din partea unor deţinuţi ţinuţi în penitenciare de maximă securitate din Arad şi Oradea; au fost semnalate agresiuni asupra deţinuţilor comise de forţele speciale", precizează raportul Consiliului Europei.

Delegaţia Comisiei antitortură a analizat dosare medicale care confirmau existenţa abuzurilor. "Se pare că cele mai multe dintre aceste cazuri erau reacţii disproporţionate vizând pedepsirea deţinuţilor implicaţi în incidente de acest fel", conform raportului.

Acuzaţii privind rele tratamente au fost înregistrate şi în penitenciarul pentru femei din Târgşor, "unde personalul a avertizat deţinutele să nu discute cu delegaţia" Consiliului Europei.

"Comisia antitortură a Consiului Europei îndeamnă autorităţile române să prevină şi să contracareze orice tip de rele tratamente prin informarea constantă a poliţiei şi a angajaţilor penitenciarelor (...) că relele tratamente sunt infracţiuni şi vor fi sesizate justiţiei, avertizând că deţinuţii violenţi pot fi imobilizaţi cu o forţă proporţionată", subliniază organizaţia paneuropeană.

Sursa: mediafax.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL