Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Consiliul de Securitate al ONU, reuniune de urgență pe tema evacuării orașului Alep

Friday, 16 December 2016, 07:41 Sursă: REALITATEA.NET

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte vineri, la New York, pentru a discuta evacuarea miilor de civili şi combatanţi insurgenţi retraşi în ultimul bastion rebel din Alep, după asaltul forțelor siriene guvernamentale.

Mii de persoane au fost evacuate joi din la ultimul bastion rebel din Alep, într-o primă evacuare din cadrul unui acord de încetare a focului care ar pune capăt anilor de luptă pentru oraş şi care marchează o victorie majoră pentru preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Evacuările de joi au încheiat mai multe luni de privare de hrană şi suferinţă pentru unii dintre locuitorii disperaţi din estul Alep. Ei au trăit sub asediu într-o bucată de teren controlată de opoziţie şi au supravieţuit bombardamentelor derulate de forţele loiale regimului lui Bashar al-Assad, miliţiile iraniene şi forţele aeriene din Rusia.

Mulţi dintre cei din zonele asediate au locuit fără să dispună de spitale sau de apă curentă sau electricitate. Ei s-au confruntat cu alegerea de a se preda miliţiilor aliate regimului sau de a rezista, potrivit The Guardian.

Un prim convoi de ambulanţe şi autobuze cu aproape 1.000 de oameni la bord a fost condus în afara zonei devastate controlate de rebelii din Alep, care a fost asediată şi bombardată timp de câteva luni de către forţele guvernamentale siriene, a declarat un reporter Reuters de la faţa locului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL