Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Consiliul de Securitate al ONU, REACŢIE după decapitarea britanicului David Haines

Monday, 15 September 2014, 08:35 Sursă: REALITATEA.NET

''Această crimă reprezintă o tragică aducere aminte a pericolelor tot mai mari pe care trebuie să le înfrunte zilnic în Siria lucrătorii umanitari'', subliniază Consiliul într-un comunicat, adoptat în unanimitate de cei 15 membri ai săi și care lansează un apel pentru respectarea în conflicte a lucrătorilor în domeniul umanitar.

Cele 15 țări membre ''subliniază încă o dată că Statul Islamic trebuie să fie învins și că intoleranța, violența și ura pe care le profesează trebuie eradicate''.

Ele afirmă că ''astfel de acte de barbarie (...) nu fac decât să întărească hotărârea lor'' de a mobiliza guvernele cu scopul de a lupta împotriva SI, Frontului al-Nosra și altor grupări jihadiste.

De asemenea, Consiliul de Securitate a cerut ''eliberarea imediată și fără condiții a tuturor celor care sunt ținuți ostatici'' de SI, al-Nosra și de toate grupurile având legătură cu Al-Qaida.

Totodată, Consiliul a cerut tuturor statelor ''să coopereze în mod activ'' cu Marea Britanie pentru a-i trimite în justiție pe cei vinovați de asasinarea lui David Haines. AGERPRES


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL