Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Consiliul Concurenței: Comercianții pot limita cantitatea de produse cumpărate

Thursday, 26 March 2020, 17:17 Sursă: Realitatea.NET

Magazinele rămân tot mai goale în ultima vreme, iar unele produse sunt greu de găsit, din cauza cumpărăturilor în număr mare de către români. Așadar, comercianții pot limita cantitatea de produse vândute unei persoane, iar producătorii își pot stabili prețuri maxime, anunță Consiliul Concurenței.

”Pentru a reduce riscul de speculă și pentru a permite mai multor consumatori să se aprovizioneze, comercianţii pot limita cantităţile de produse esenţiale achiziţionate de o singură persoană/pe un singur bon și își pot modifica programul de funcționare. De asemenea, în vederea creşterii eficienţei aprovizionării cu produse de bază şi asigurării unei distribuții echilibrate a acestora, companiile își pot coordona atât transporturile de marfă și livrările la domiciliu pentru consumatorii cu grad mare de risc.

În același timp, producătorii pot stabili prețuri maxime pentru produsele lor, ceea ce ar putea limita creșterea nejustificată a prețurilor la nivelul distribuției. Platformele de comercializare online pot monitoriza variaţiile preţurilor produselor esenţiale și pot adopta o politică de limitare a creșterilor nejustificate ale acestora sau pot suspenda vânzarea anumitor produse dacă există suspiciuni de abuz”, potrivit comunicatului emis de Consiliul Concurenței.

Autoritatea de concurență atrage atenția că nu trebuie folosită această situație de criză pentru a crește prețurile fără o justificare obiectivă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-26 19:51:25
Protestau pentru salariii !!! NICIODATA pentru conditii !!!

Astia sint profesionistii platiti cu saci de bani. Se infecteaza singuri de ingalare si lipsa de profedionalism. A vazut cineva medicii/asistemte vreunui spital protestind fara de conditiile de munca si lipsa de echiiamente si personal !????? Noooooo. Intotdeauna ia interesat doar salariul cit mai mare, nu masti, manusi, dezinfectanti, echipamente, ... toti cei infectati ar trebui dati afara pentru INCOMPETENTA !!!

Alte articole din: ACTUAL