Conducerea Romgaz Târgu Mureș, trimisă în judecată de DNA! Patru șefi, acuzați de abuz în serviciu

Monday, 21 March 2016, 16:48 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, față de doi directori și doi șefi din cadrul SNGN Romgaz, pentru fapte de corupție.

Adaugă părerea ta

Mai exact, au fost trimiși în judecată Pantelimon Avram, la data faptei director al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Ioan Ștefan, la data faptei director tehnic al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Emil Valentin Mincan, la data faptei șef al Secției de Producție din cadrul SNGN Romgaz, și Ioan Tiberiu Olaru, la data faptei șef al Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în primăvara anului 2014, Pantelimon Avram împreună cu Emil Valentin Mincan, Ioan Ștefan și Ioan Tiberiu Olaru, invocând existența unor presupuse defecte și emanații de gaze, au hotărât, în mod nejustificat, ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducțiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte și Primăria Târgu Mureș, să fie realizată din bugetul propriu al societății naționale Romgaz.

Devierea conductelor era realizată în condițiile construirii unui cartier de locuințe pe raza orașului

Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpați, a normelor legale privind disciplina financiară și în construcții, a legislației specifice din domeniul gazelor naturale și mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică.

Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureș s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăți în sumă de 160.649,06 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă.

În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.