Coronavirus - România: 30175 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Conducere militară la DSP Argeș. Sorina Honțaru, schimbată din funcție

Thursday, 16 April 2020, 21:44 Sursă: realitatea.net

 

În locul Sorinei Honţaru a fost numit medicul militar Alexandru Guiţă, fost comandant al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Jianu” Piteşti. 

Decizia vine într-un moment în care sistemul sanitar din județ este în „fierbere”, după ce 17 cadre medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung au fost confrimate cu COVID-19, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti un medic de chirurgie vasculară s-a dus aproximativ două săptămâni la serviciu deşi avea simptome de coronavirus, iar testul său a ieşit pozitiv.

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a afirmat că motivele demiterii Sorinei Honţaru sunt legate de modul de gestionare a activităților din spitale, modul de derulare a anchetelor epidemiologice şi altele, precizând că în perioada următoare se vor prezenta analize ale activității DSP Argeş.

Alexandru Guiţă a fost comandant al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Jianu” Piteşti în perioada 2010-2018. În prezent este manager general la un spital privat din Bucureşti, mai scrie realitateadearges.net.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL