Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Condimentul care stimulează metabolismul și arde grăsimile

Friday, 09 November 2018, 10:48 Sursă: REALITATEA.NET

Dincolo de gustul picant pe care îl dă mâncării, gochujang este o sursă importantă de nutrienți care îți protejează inima și silueta. Stabilizează nivelul glicemiei și conține antioxidanți, neutralizând efectele nocive ale radicalilor liberi. Îl poți integra într-o varietate de rețete, de la legume rumenite la grătar până la supe, marinate pentru carne, tocănițe sau piureuri.
 
Ce este gochujang?

Este o pastă preparată din ardei iute fermentat utilizată cu precădere în rețetele coreene. Are un gust distinct, o combinație între dulce, sărat și picant, care te va intriga și te va face să vrei să consumi tot mai des preparate care o includ.

Ingredientele tradiționale sunt gochugaru (pudră de ardei iute), orez, sare, mejutgaru (pudră de soia fermentată) și yeotgireum (pudră de malț de orz). Poate fi foarte picant sau doar puțin usturat, în funcție de produsul pe care-l alegi. Cel mai adesea este folosit la salate și preparate care conțin carne. În afară de gustul special pe care îl dă fiecărei rețete, gochujang are și multiple beneficii pentru sănătate.

1. Stimulează eliminarea țesutului adipos

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că gochujang elimină rapid grăsimea din zona abdominală și reconturează celelalte zone-problemă. De asemenea, reduce ritmul de stocare a grăsimilor și blochează formarea țesutului adipos. Pentru persoanele supraponderale, gochujang este un remediu aromat care favorizează revenirea la o greutate normală. Efectul se explică prin prezența capsaicinei, compusul din ardeiul iute care asigură diminuarea țesutului adipos și reducerea acumulării de grăsimi, scrie eva.ro.
 
2. Previne afecțiunile cardiovasculare

Bolile cardiace sunt cauza principală a deceselor, fiind estimat că aproximativ unul din trei adulți își pierde viața din această cauză. Potrivit specialiștilor, gochujang reduce riscul coronarian, protejând inima. Diminuează colesterolul de tip LDL cu până la 47%, iar nivelul trigliceridelor va scădea cu aproximativ 34%, în condițiile unui consum frecvent.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL