Concert controversat la TVR

Friday, 05 January 2018, 11:58 Sursă: REALITATEA.NET

Decizie controversată luată de TVR chiar la început de an. Postul public a transmis, în direct, pe 2 ianuarie, concertul omagial de la Budapesta al reconcilierii austro-ungare susţinut de Filarmonica din Viena. Nu acelaşi lucru l-a făcut TVR de Ziua naţională a României, când nu a transmis concertul filarmonicii din Cluj de la Viena. Subiectul a stârnit comentarii aprinse printre invitaţii emisiunii "Realitatea Românească".

Adaugă părerea ta

TVR a transmis, pe 2 ianuarie, concertul de la Budapesta al Filarmonicii din Viena. Televiziunea publică nu a făcut acelaşi lucru de 1 decembrie cu concertul de la Viena al Filarmonicii din Cluj-Napoca.

Subiectul a stârnit comentarii aprinse printre invitaţii emisiunii "Realitatea Românească":

"Aici un funcționar al statului ori e incompetent ori e antiromân, e un act antiromânesc. Mai grav e nu că a finanțat și că nu s-a dus, ci că preia pe televiziunea națională un concert care e o jignire pentru noi, o umilință", a spus profesorul Mircea Coșea.

"Imaginați-vă pentru o clipă dacă s-ar fi întamplat așa ceva la Budapesta ... în țara al cărui minister de externe a interzis diplomaților să se ducă la recepțiile pentru Ziua Naționala a României ... ce s-ar fi întâmplat cu personalele responsabile", a remarcat analistul politic Vlad Nistor.

Și jurnalistul Florian Bichir a criticat decizia TVR: "E o rușine fără margini ce s-a întâmplat la TVR, repet și sper ca cineva din Parlament să facă o sesizare și să întrebe teleziunea asta care e publică și se comportă ca un privat. Prin privitivismul ăsta antinațional ungurii sunt cei mai buni, toți sunt cei mai buni la promovarea tuturor valorilor antinaționale, nu s-a mai pomenit în nicio țară din lume, vedeți în Franța să dea vreun canal de televiziune când i-au bătut nemții, să facă și concert".