Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Computerul care citește gânduri va fi viitoarea revoluție în tehnologie

Friday, 26 July 2019, 18:55 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii de la University of California, au inventat un dispozitiv care îți poate transforma gândurile în text. Deși, sună a temă de film de SF, acestă mașinărie are o rată de succes de 90% în ceea ce privește aflarea și traducerea gândurilor. Cercetarea fost publicată în Journal of Neural Engineering.

Mașinăria funcționează prin intermediul interpretării consoanelor și vocalelor la care ne gândim. În viitor, oamenii de știință speră ca o asemenea mașină să-i ajute pe oamenii care suferă de boli ce nu le permit să vorbească sau să se miște.

„Mașina înregistrează și analizează combinația de vocale și consoane pe care le folosim atunci când construim o propoziție în minte. Aceste propoziții sunt interpretate în funcție de semnale neurale și pot fi traduse în text, în timp real. Mai mult, mașina poate folosi și cuvinte pe care nu le-a mai auzit", a declarat David Moses, liderul cercetării.

Mașina de citit gândurile a devenit realitate

David Moses mai spune că „având în vedere performanțele pe care le poate obține mașinăria, dar și posibilitățile de expansiune, avem încredere în abilitatea ei de a servi drept platformă pentru un dispozitiv protetic de vorbire".

Bineînțeles, părerile oamenilor sunt împărțite atunci când vine vorba de acestă inevenție controversată. Mulți dintre ei se tem că folosirea unui asemenea dispozitiv ar putea crea probleme, deoarece gândurile secrete ar putea fi expuse accidental.

Cercetătorii speră să îmbunătăţească modelul astfel încât să poată fi utilizat şi pentru „citirea" amintirilor ori a experienţelor subiective precum visele ori vizualizările. În viitor, studiile vor fi realizate cu un scaner mai puternic, cu rezoluţie mai mare, ceea ce ar putea duce la obţinerea unor imagini mai detaliate ale gândurilor unei persoane.

Sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL