Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comper 2019. Proba de matematică s-a amânat pentru 28 ianuarie

Monday, 21 January 2019, 19:20 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit organizatorilor, la ediţia Comper 2019 s-au înscris în jur de un milion de elevi din 4.999 de şcoli. 

Concursul Național Școlar Comper este cel mai mare concurs școlar fără taxă de participare. Prima probă, la limba română, a avut loc vineri, 18 ianuarie. Organizatorii au anunţat pe pagina de Facebook a concursului că testarea la disciplina matematică, etapa I, va avea loc în data de 28 Ianuarie 2019, conform Calendarului Concursurilor Naționale Școlare fără finanțare M.E.N. aprobat prin OMEN nr. 3016/09.01.2019. Elevii şi mentorii lor au fost notificaţi prin email de această schimbare.

Prima etapă a concursului Comper 2019, cel mai mare concurs fără taxă de participare, acreditat Ministerul Educației, a avut loc vineri, 18 ianuarie, când elevii elevii au susținut proba de comunicare în limba română. Proba a doua a concursului Comper, cea de matematică va avea loc pe 25 ianuarie. Participanți la concursul Comper 2019 sunt elevi din clasa pregătitoare și clasele I-VIII din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private din țară, din mediul urban și rural și din alte țări în care se preda în limba română.


În cadrul Concursului Comper elevii completează o fișă de activităţi integrate (inter- și transdisciplinare), cu 9 itemi formulaţi în așa fel încât să corespundă din punct de vedere al curriculum-ului clasei pregătitoare, precum și nivelului de programă corespunzător fiecărui semestru. 

Comper este un concurs creat și dezvoltat de Fundația pentru Științe și Arte Paralelă 45 în anul 2010. În prezent, concursul este organizat de Editura Cartea Românească. 

Pentru că interesul faţă de concurs a fost mare şi au intrat foarte mulţi pe site-ul https://concursurilecomper.ro acesta nu mai funcţionează. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL