Compania de Drumuri, anunț de ultima oră despre centura Bacăului

Monday, 18 March 2019, 18:42 Sursă: REALITATEA.NET

Compania de Drumuri anunță, într-un comunicat de presă transmis luni, că lucrările pe şantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău continuă. UMB Spedition a reluat în această dimineaţă lucrările întrerupte sâmbătă seara, spun oficialii CNAIR.

"Deoarece în spaţiul public sunt vehiculate în continuare informaţii false privind lipsa mobilizării pe şantierul Variantei Ocolitoare Bacău, ne vedem nevoiţi să precizăm din nou că Spedition UMB are pe acest şantier peste 100 de utilaje, încă din data de 8 martie 2019, când au început lucrările.

Precizăm că Spedition UMB a accelerat procesul de proiectare şi a finalizat proiectul tehnic după doar 3 luni de la semnarea contractului, ceea ce a permis începerea lucrărilor în şantier mai devreme decât era prevăzut în contractul semnat cu CNAIR la sfârşitul anului trecut", se spune în comunicatul de presă.

Până la ora actuală, după doar două săptămâni, progresul fizic al lucrărilor a depăşit 10 procente, anunță CNAIR.

"Precizăm că la momentul vizitei în şantier a ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, (în data de 15 martie 2019) muncitorii şi utilajele constructorului se aflau la lucru. Printre acestea se numără şi foreze pentru coloane, care necesită un timp mai îndelungat de montare şi de demontare.

În plus, reprezentanţii Regionalei Iaşi a CNAIR, care au monitorizat şantierul şi după încheierea vizitei au raportat că atât utilajele cât şi muncitorii au continuat activitatea la punctele de lucru până sâmbătă seara", mai spun reprezentanții Companiei de drumuri.

În punctul de vedere transmis ministerului, Spedition UMB atrage atenţia că potrivit programului de lucru, activitatea în şantier se desfăşoară de luni până sâmbătă, la toate punctele de lucru stabilite, iar utilajele sunt garate seara în puncte special amenajate pentru a fi păzite pe timpul nopţii.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL