Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia UE ne suspectează că am ”umflat” producția agricolă. ”Daea nu minte”, spune Daea

Wednesday, 17 July 2019, 10:51 Sursă: REALITATEA.NET

Încă o bombă de la Comisia Europeană pentru Guvernul României. Oficialii de la Bruxelles au cerut Ministerului Agriculturii să revizuiască datele privind recoltele de porumb din 2017 și 2018.

Exact acele producții-record cu care s-au lăudat ministrul Petre Daea și fostul șef al PSD, Liviu Dragnea.

Într-o intervenție telefonică în emisiunea Legile Puterii, ministrul Petre Daea a contrazis datele Comisiei Europene și a susținut că el nu minte.

”În primul rand, Daea nu minte si nu umfla productii. Încet, cu liniste si echilibru ca sa ne putem intelege, nu minte nici Comisia Europeana, nu minte nici ministrul Agriculturii.  Întrucat aceste date sunt transmise de INS, pe baza unor dari de seama care se numesc AGRE2A, care se intocmește in fiecare an la 15 iunie, în această dată statistică făcută de de toti cultivatorii din Romania. Anunt date exacte, corecte, si va rog si va invit pe dumneavoastra sa mergeți la recoltat cu ministrul Agriculturii Daea si sa vedeti ce producție obtine Țara Romaneasca”, a spus Daea la Realitatea TV.

Ministrul a contrazis apoi datele venite de la Comisia Europeană.

Moderator Realitatea TV: ”Productia de porumb a crescut cu 70% in ultimii doi ani, repet, cifrele acestea sunt contestate de Comisia Europeana”

Petre Daea: ”Nu sunt contestate de nicio Comisie Europeana”

Moderator Realitatea TV: ”Pai eu am documentele”

Petre Daea: ”E inteles gresit. Cine intreaba putem sa demonstram cu puterea faptelor si cu documente ce a obtinut Romania”

Vă reamintim că în 2018, creșterea producției în agricultură - determinată masiv de producția raportată la porumb, a contat pentru 0,4 puncte din creșterea de 4,1% a economiei României.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL