Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia juridică, nou aviz pentru reţinerea şi arestarea lui Darius Vâlcov

Tuesday, 31 March 2015, 13:13 Sursă: REALITATEA.NET

Senatorii juriști au avizat favorabil atât cererea privind continuarea urmăririi penale, cât și pe cea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive în cazul fostului ministru de Finanțe, senatorul Darius Vâlcov, notează Agerpres.

"Având în vedere că sunt două acte procedurale diferite, am avut două voturi și vom trimite plenului două rapoarte. Raportul privind cererea pentru continuarea urmăririi a primit unanimitate de voturi și un raport pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive care este de asemenea un raport favorabil cu majoritate, fiind două abțineri. Vor fi două rapoarte favorabile asupra cererii", a declarat președintele Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc.

Este vorba despre cea de a doua solicitare DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Darius Valcov, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. Potrivit DNA, Vâlcov ar fi obţinut mai multe bunuri, între care trei lingouri de aur, un tablou inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei, precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei. Anchetatorii susţin că banii şi bunurile au fost depozitate într-un seif. Ulterior, după alte percheziţii, procurorii au descoperit alte 101 tablouri.

În cazul Vâlcov, senatorii au încuviinţat şi prima cerere de arestare adresată de DNA, dar instanţa a respins cererea procurorilor şi a hotărât ca fostul ministru să fie cercetat în arest la domiciliu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL