Coronavirus - România: 30175 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Consiliul European: România ar putea îndeplini, în viitorul apropiat, criteriile MCV

Tuesday, 15 March 2016, 13:06 Sursă: REALITATEA.NET

Consiliul European încurajează România să își concentreze eforturile pentru a consolida progresul deja obținut. Progresul astfel obținut va demonstra sustenabilitatea reformelor care vor pune baza îndeplinirii satisfăcătoare în viitorul apropiat a criteriilor stabilite de Mecanismul de Cooperare și Verificare, precizează Consiliul European, care ia astfel act de raportul dat publicității de Comisia Europeană în luna februarie a acestui an.

Mecanismul de Cooperare și Verificare a oferit Comisiei Europene și statelor membre UE îngrijorate că România și Bulgaria nu sunt pregătite pentru aderare, o modalitate de a verifica implementarea reformelor în justiție și stadiul luptei anticorupție.

Raportul, realizatd e experții Comisiei Europene, este dat publicității anual, verifică progresele celor două state și stabilește concluzii.

Tendința ultimelor rapoarte privind România a fost de a saluta rezultatele luptei anticorupție, dar și de a semnala reticența factorului politic, în special a parlamentului, de a susține această luptă. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL